Hoe onderhoud ik mijn tuinmeubels?

Tuinmeubelen zijn een investering en die wil je zo lang mogelijk mooi houden en goed kunnen gebruiken. In dit artikel lees je hoe je jouw tuinmeubelen goed kunt onderhouden, zodat je er lang plezier van hebt.

Nieuw gekocht

Wanneer je nieuwe meubels voor in de tuin hebt gekocht, wil je er graag jarenlang plezier van hebben. Dat is ook niet vreemd, want nieuwe tuinmeubelen in Dordrecht zijn niet goedkoop. Zorg ervoor dat je voor al je meubels een zeil koopt dat erop gemaakt is om door weer en wind de meubels te beschermen. Het is nog beter om de meubels onder het zeil binnen te zetten, bijvoorbeeld in een schuur of een tuinhuis. Kan dit niet? Berg dan in ieder geval alle kussens op en zorg dat ze beschermd zijn met plastic.

Oudere meubels

Heb je jouw tuinmeubels al een hele poos en zie je dat ze verweren? Dat kan je zelf oplossen door houten meubels te schuren en opnieuw te verven. Ook kun je oude kussens vervangen door nieuwe kussens aan te schaffen. Is je tuinset echt toe aan vervanging? Dan kun je natuurlijk een nieuwe kopen, maar je kunt ook tweedehands tuinsets kopen bij een kringloop of via het internet en deze opknappen. Ben je echte doe-het-zelver? Creeƫr dan de mooiste tuinsets met houten pallets die je voor een paar euro of in sommige gevallen gratis kunt ophalen! Dit kun je niet alleen doen in je eigen tuin, maar ook in je vakantiehuis, waar je graag in investeert, maar ook op wil verdienen.

Binnenmeubels buiten zetten

Waar vaak niet aan gedacht wordt, is dat een eetkamer tafel prima buiten kan staan. Stalen tafels lenen zich daar perfect voor, maar je kunt ook houten tafels buiten zetten. Het is wel heel belangrijk dat je de tafel eerst bewerkt voordat je hem naar de tuin verplaatst; maak de tafel schoon en ga aan de slag met beits. Herhaal dit ieder jaar en scherm de tafel af met zeil, zodat je eettafel het hele jaar mooi blijft.