Zijn de scootmobielen aanpasbaar op mijn behoefte

Zijn de scootmobielen aanpasbaar op mijn behoefte?

Je hebt al jaren een scootmobiel, maar eigenlijk bevalt deze jou helemaal niet, omdat er een hele hoop zaken aan missen. Zo kan je niet al je boodschappen kwijt op je wagentje en is er geen plek om je stok op te bergen. Dit zijn allemaal zaken die irritant zijn en er eigenlijk toe leiden dat jij alsnog niet buiten komt, wat nou juist de bedoeling is van de scootmobiel. Gelukkig kan je hier nu bij de meeste modellen wat aan doen. In dit stuk lees je over de verschillende opties zodat jij nooit meer teleurgesteld bent in je scootmobiel.

Elektromotor of benzinemotor

De eerste keuze die gemaakt moet worden is of je een benzinemotor of een elektromotor in je scootmobiel wil. Het voordeel van een benzinemotor is dat je er verder mee kan rijden voordat je moet opladen of tanken. Daarbij kan de scootmobiel harder rijden zodat je sneller op de plek van bestemming bent. Met een elektromotor kan je juist weer winkels binnen rijden omdat deze niet stinkt en geen geluid maakt. Voor lange afstanden is de benzinemotor dus beter en voor de kleine boodschappen de elektromotor.

Modellen waarbij aanpassingen mogelijk zijn

Bij sommige modellen kan jij veel aanpassen aan de scootmobiel zodat deze volledig op jouw wensen wordt afgesteld. Bij sommigen is dit helaas totaal niet mogelijk en dus moet je kiezen wat je belangrijk vindt en of je veel extra wensen hebt. Vaak kan je bij de elektrische scootmobiels meer aanpassen dan bij de traditionele. Zo kan je vaker je eigen kleurtje kiezen en de scootmobiel helemaal pimpen naar wat jij leuk en vrolijk vindt. Vraag eens aan de dealer wat alle mogelijkheden zijn.

Bescherming tegen de regen

Aangezien het in Nederland behoorlijk veel regent is het geen overbodige luxe om hier rekening mee te houden. Er zijn een aantal oplossingen mogelijk, maar ook hierbij geldt weer dat niet alle opties op elke scootmobiel toepasbaar zijn. Zo kan je een windscherm nemen die jouw hoofd en haar uit de wind houdt. Ook kan je de scootmobiel volledig afsluiten zodat je totaal beschermd bent tegen de kou, regen en wind. Tot slot kan je ook voor een simpele hoes kiezen zodat in ieder geval de scootmobiel zelf tegen de regen is beschermd en daardoor weer langer mee kan zonder grote problemen.

opbergruimte

Veel mensen gebruiken de scootmobiel vooral voor het doen van boodschappen. Het probleem is nu juist dat niet elke scootmobiel geschikt is om grote boodschappen mee te doen. Zo is de opbergruimte van jouw boodschappen zeer beperkt. Je kunt kiezen voor een extra groot mandje of voor een extra laadruimte ergens op de scootmobiel. Onthoud ook hierbij dat niet altijd alles mogelijk is. Let ook op dat je alleen met een elektrische scootmobiel de winkels in mag.

technische zaken op de scootmobiel

Tot slot kan je nog een aantal kleine technische dingen aanpassen op je scootmobiel. Zo kan je een GPS laten inbouwen en een alarm. Ook kan je zaken aan de stoel laten veranderen.

Opzoek naar een nieuwe scooters!